Romeo y Julieta Piramides AnejadosDeze sigaar kreeg ik van mede-profiler Richy en leek me wel geschikt om deze dag des Heren mee te beginnen.

Habanos kondigde de Anejados-lijn aan in 2014. Het betreft hier sigaren die minstens vijf jaren gerijpt zijn, zoals dat hoort bij een Cubaanse sigaar.

De eerste smaken zijn houtachtig met veel koffie en chocola en een aardse ondertoon. Mooie, complexe smaken vanaf het begin.

Het dekblad is niet erg mooi. Er zitten veel groene vlekken op, het is bobbelig en de nerven zijn best wel stevig. De trek is daarentegen perfect en ook de as is mooi wit en compact.

In het tweede deel zwelt de koffie-smaak aan en verdwijnen de andere smaken naar de achtergrond. Niet lang daarna komt er licht romige en grassige smaken bij, die het geheel toch wel bijzonder aangenaam maken.

Het derde deel begint met wat leer en een lichte tinteling. De sigaar wordt langzaam zwaarder, kruidiger, en romiger. Grote klasse.

Geen trek is hetzelfde nu. De smaken buitelen over elkaar heen, maar wel harmonieus en perfect in balans. Dank je wel voor deze heerlijke sigaar, Richy!


Populaire posts van deze blog

Cigar Profiler Ratings 2013-2017