Black Crown Sons of Anarchy Gordo

Het heeft jaren geduurd maar eindelijk zijn ze in Nederland verkrijgbaar: Sons of Anarchy sigaren. Inderdaad, vernoemd naar de TV-serie. Nu heb ik die serie nooit gezien, dus ter voorbereiding heb ik deze week even afgestemd op RTL 7.

Het blijkt een soap voor mannen te zijn. Dat wil zeggen dat het er niet om gaat wie met wie naar bed gaat, maar wie met wie zaken doet (in drugs of wapens, dat was me niet helemaal duidelijk). En dat de actie niet bestaat uit het plaatsen van vileine opmerkingen maar dat er af en toe iemand in elkaar geslagen wordt. O ja, en van tijd tot tijd wordt er, wat doelloos lijkt het, op motoren rondgereden.De sigaar is een flinke joekel (6x60) dus het duurt even voordat ‘ie lekker brandt. De eerste smaken zijn vooral houtachtig met wat grassige ondertonen. Na een centimeter of twee steekt af en toe een stevige, kruidige smaak de kop op. Die had van mij wat dominanter mogen zijn.

Het bandje is geheel in stijl, met western letters en een heuse Magere Hein. Hier hoeft verder geen waarschuwing van de NVWA op. Het dekblad is mooi glad maar ongelijkmatig van kleur.

Het tweede deel begint met wat leer en koffie en een licht zoetje. De laatste twee verdwijnen vrij snel en verder gebeurt er niet zoveel. De as is een beetje vlokkerig maar trek en brand zijn prima. De helft van de score van deze Gordo is helemaal te danken aan zijn prima constructie en afwerking. Black Crown is geen grote producent  maar wel een goeie. Hun Raices Cubanas fabriek, een familiebedrijf in het Hondurese Danli, staat hoog aangeschreven.

Het derde deel is niet bepaald een apotheose. Wat milde aardse smaken en een klein zoetje, daar is alles mee gezegd.

Na streng toegesproken te zijn over mijn beoordeling van The Griffin’s Nicaragua door sigarenkenner Harold Lensen, die ook nog eens motorliefhebber is, durf ik het bijna niet te zeggen, maar ik ben niet erg onder de indruk van deze sigaar. Waarmee ik niet wil zeggen dat het een slechte sigaar is. In tegendeel, hij valt in het “waar voor je geld” segment van de Cigar Profiler database. Het is gewoon een aangename sigaar voor een redelijke prijs.

Sons of Anarchy fans kunnen deze met een gerust hart opsteken en zich voor de buis even Clay Morrow wanen…


Populaire posts van deze blog

Romeo y Julieta Piramides Anejados

Cigar Profiler Ratings 2013-2017