Cigar Profilers

Cigar Profiler

Mijn eerste sigaren kocht ik in 2008 in Wenen. De verkoper vroeg waar ik vandaan kwam en toen ik "Veenendaal" zei, knikte hij alsof hij wist waar het lag. Ik dacht dat het een verkooptruc was, maar thuis aangekomen bleek dat er tot 2007 een levendige, internationale sigarenindustrie in Veenendaal was gevestigd.

Aan die eerste sigaren heb ik geen herinneringen meer behalve dat het een La Paz en een Macanudo waren. Tegenwoordig probeer ik vooral zoveel mogelijk verschillende sigaren te proeven en te beoordelen. Mijn droom is om ooit een app te ontwikkelen die het beoordelen van sigaren makkelijk maakt en de resultaten beschikbaar stelt voor een groot publiek van sigarenliefhebbers. Deze website is een eerste aanzet hiertoe.

Mijn persoonlijke top 10:

1. Zino Platinum Z-Class 550 R
2. Arturo Fuente Anejo Reserva No. 77 Shark
3. Perdomo 20th Anniversary Maduro Robusto
4. My Father Flor de las Antillas Edicion Benelux
5. CAO Flathead V660 Carb
6. Balmoral Anejo XO Petit Robusto FT
7. Hoyo de Monterrey Short Hoyo Piramides EL 2011
8. My Father Connecticut Robusto
9. Drew Estate MUWAT KFC Fat Molly
10. CAO Amazon Basin

Richy

Mijn allereerste sigaar was, net als voor veel andere sigarenrokers, een La Paz. Deze grote sigaar diende op 31 december als aansteekmiddel voor vuurwerk. Hoewel ik deze sigaar tegenwoordig niet snel meer zal opsteken, vond ik hem die tijd erg lekker.

Naast het roken zelf  is een bezoekje aan de longfiller-specialist een fijne tijdsbesteding die ik iedereen kan aanraden. Pas toen ik voor het eerst een sigaren-speciaalzaak binnenstapte, met de bijbehorende gepassioneerde verkoper, sloeg het sigarenvirus echt op mij over.

Sindsdien ben ik mij meer gaan verdiepen in de wereld van de longfillers en probeer ik zoveel mogelijk sigaren te proeven. Wat begon als een simpele vuurwerksigaar heeft geleid tot drie tafelhumidors, onder andere gevuld met mooie kistjes Montecristo No. 5, de favoriet van mijn moeder.  In de andere humidors ligt een groot aantal verfijnde limitadas en enkele stevige jongens uit Nicaragua.

Op deze site draag ik met plezier mijn steentje bij om van zoveel mogelijk sigaren een beoordeling met bijbehorend smaakprofiel te creƫren. Zo ontstaat er voor iedereen, van beginner tot gevorderde, een mooi overzicht van de onuitputtelijke stroom aan oude en nieuwe sigaren in de wereld.

Mijn persoonlijke top 10:

1. Oliva Serie V Melanio Double Toro
2. Joya de Nicaragua Antano 1970 Magnum
3. La Flor Dominicana Double Ligero Meaner Digger
4. Gurkha Ghost Shadow
5. Partagas Maduro No. 1
6. Ramon Allones Gigantes
7. Balmoral Anejo 18 Rothschild Masivo
8. Montecristo Edmundo
9. Partagas Lusitanias
10. Davidoff Winston Churchill The Statesman

Populaire posts van deze blog

Romeo y Julieta Piramides Anejados

Cigar Profiler Ratings 2013-2017