Kristoff Sumatra Robusto


Kristoff is een klein Dominicaans merk dat flink aan de weg timmert met kwalitatief hoogwaardige sigaren. In Nederland zijn ze maar heel kort verkrijgbaar geweest dus ik was blij dat ik er een paar kon overnemen van @Flyingtom75.

Het dekblad van deze sigaar is van Ecuadoriaanse Sumatra-tabak, vandaar de naam van de lijn. Als een tabaksblad met twee landen wordt aangeduid, betekent dat meestal dat de tabak in het eerste land is gekweekt met zaad uit het tweede.

De eerste smaken zijn lekker kruidig en ietwat zoet. Ik proef ook een beetje hooi. De balans tussen deze smaken verandert niet in het eerste deel.

In het tweede deel komt er een pepertje bij en de kruidige smaak wordt wat afwisselender. Ik proef onder andere kaneel. Het hooi maakt plaats voor een wat meer aardse smaak. Af en toe neem ik ook een fraaie romige smaak waar.

De constructie van de sigaar is prima: de trek is goed, brand en askegel zijn uitstekend. De sigaar produceert een mooie hoeveelheid volle, vette rook.

In het laatste deel komt het zoetje sterk terug en ik proef ook een mooie leersmaak met af en toe weer een beetje hooi. Dit is toch wel een erg fijne sigaar hoor, boeiend van begin tot eind!


Populaire posts van deze blog

Romeo y Julieta Piramides Anejados

Cigar Profiler Ratings 2013-2017