La Flor Dominicana Colorado Oscuro No. 3

Op 5 februari 2014 ben ik uitgekozen om  samen met 9 andere vrijwilligers 10 sigaren blind te beoordelen. Op 16 februari mochten we de sigaren komen ophalen en op 2 maart rookte ik sigaar nr. 13:


Deze sigaar zit goed in de olie en heeft een mooi egaal dekblad. Het aansteken verloopt wat moeizaam en de trek is een tikkie aan de zware kant maar er is veel rook en de eerste smaakindrukken zijn ook niet verkeerd: licht kruidig, wat gras, heel mild en subtiel.

De kruidige smaak wordt heel geleidelijk sterker en ik krijg het vermoeden dat dit weleens een hele mooie sigaar kon worden.

Het tweede deel begint met wat aardse en dierlijke smaken. Ook weer niet te sterk, wel mooi in balans. Later komen daar nog wat kruiden, een toefje cacao en wat hout bij. Dit is een heerlijke sigaar!

Na 5 cm zit de onberispelijke askegel er nog steeds aan. Om te voorkomen dat hij in mijn schoot valt, haal ik hem eraf maar aan de weerstand te voelen had ‘ie het nog wel wat langer volgehouden.

Het laatste deel begint met een verrassend zoetje dat helaas snel wegtrekt. De sigaar wint aan kracht, wat ik toeschrijf aan de ietwat zware trek – daardoor lurk je toch sterker aan zo’n ding dan je zou willen.  De hoofdsmaak is nu chocola met een licht kruidig accent. Ik zeg het nog maar eens: wat een heerlijke sigaar!

Tijdens de finale geeft elke trek een andere smaak, de ene keer kaneel, de andere pure vanille.  De opbouw van deze sigaar was fenomenaal.  Ik ben benieuwd welke dit is!Populaire posts van deze blog

Romeo y Julieta Piramides Anejados

Cigar Profiler Ratings 2013-2017