Tatuaje 10th Anniversary Bon Chasseur

Op 5 februari 2014 ben ik uitgekozen om  samen met 9 andere vrijwilligers 10 sigaren blind te beoordelen. Op 16 februari mochten we de sigaren komen ophalen en op 23 februari rookte ik sigaar nr. 14:


De sigaar ziet er prachtig uit. Het dekblad is glanzend van de olie en heeft een mooie, gladde structuur. De trek is aan de lichte kant maar nog niet storend.

Het begin is erg zoet met een kruidige ondertoon. Heerlijk vind ik dat. Het zoetje trek na een centimeter weg maar de kruidige smaak blijft. Na 3 cm komt er een heel licht pepertje bij en wordt de sigaar ook wat romiger. Tjonge jonge, wat een fijn eerste deel zeg!

De brand is licht rafelig maar de witte askegel maakt een mooie, stevige indruk. De sigaar geeft veel rook af.

Het tweede deel begint met een zachte melkchocoladesmaak met een licht accent van bosgrond. Even later komen deze twee smaken wat meer in balans en wisselen elkaar gedurende het hele tweede deel regelmatig af.

Het derde deel wordt een beetje saai. Bijna dezelfde smaken als in het tweede deel, maar minder sterk. Er komt wel een beetje leer en wat hout bij, de dynamiek van deze sigaar is prima in orde.

Alles bij elkaar een fijne sigaar met een mooie score. Wel jammer dat de opbouw achterstevoren is.


Populaire posts van deze blog

Romeo y Julieta Piramides Anejados

Cigar Profiler Ratings 2013-2017