CLE Corojo 11/18

CLE staat voor Christian Luis Eiroa, de eigenaar van dit sigarenmerk. De roots van de familie Eiroa in de sigarenindustrie gaan terug tot aan het begin van de vorige eeuw en liggen in Cuba. Tegenwoordig zijn ze  vooral bekend van Camacho, een merk dat ze in 1995 overnamen van de erven van oprichter Simon Camacho en in 2008 weer doorverkochten aan de Oettinger Davidoff Groep.

Deze Corojo is een Hondurese puro. De term “corojo” verwijst naar een Cubaanse tabaksoort. Lange tijd werden alle Cubaanse sigaren bekleed met een corojo-dekblad maar deze soort is ook erg gevoelig voor ziektes en schimmels. Daarom werken de Cubanen sinds het midden van de jaren 1990 met meer resistente hybrides. De oorsponkelijke corojo wordt tegenwoordig alleen nog maar verbouwd in Honduras en Kentucky.

De eerste smaken zijn wat zoetig en ik proef een beetje speculaaskruiden op de achtergrond. Na een paar minuten komt daar wat hout bij.

Het tweede deel begint met een lichte koffie-smaak. Het zoete is weg en de sigaar krijgt een wat aardser karakter. Toch wordt de sigaar niet donker en zwaar maar bijft lichtvoetig en speels. De houtachtige tonen komen ook weer terug, maar minder sterk dan in het begin. Af en toe proef ik ook wat leer.

In het derde deel is het vooral leer wat de klok slaat, met af en toe een vleugje koffie. Zo kabbelt de sigaar gezapig naar zijn einde. Best een aangename sigaar maar hoeft wat mij betreft niet op herhaling.

Populaire posts van deze blog

Romeo y Julieta Piramides Anejados

Cigar Profiler Ratings 2013-2017