Asylum 13 6 x 60

Asylum 13 is voor mij een nieuw merk. Deze heeft geen modelnaam maar wordt eenvoudigweg aangeduid met zijn afmetingen: 6 x 60 (6 inch lang en een ringmaat van 60, wat neerkomt op een diameter van ca. 24 mm). Dit exemplaar meet echter 5,9 x 55 – nog steeds een grote joekel. Het is dan ook een heel karwei om hem aan te steken.


De eerste smaken zijn romig met een toefje kruiden, mijn twee lievelingssmaken. Dat is alvast binnen. Later komen daar af en toe ook nog wat lichte aardse en zoetige accenten bij. Wat een lekker begin, zeg!

Het eerste deel is vrij kort en gaat geleidelijk over in het tweede deel, waarin de smaken wat donkerder worden. Koffie en hout dienen zich als eerste aan. Af en toe proef ik ook iets fruitigs. 

In het derde deel proef ik in de Asylum 13 vooral een aardse tabaksmaak met een beetje leer. Ook geeft de sigaar een lichte tinteling in de mond.

De Asylum 13 geeft een behoorlijke nicotine-kick. Een colaatje als begeleiding is aan te raden (de suikerhoudende variant, welteverstaan). Hoewel het begin best wel boeiend was, wordt deze sigaar voor mij gaandeweg steeds minder spannend. Ik zal deze niet snel nog eens roken maar als je van aardse smaken houdt, is het zeker een goeie deal voor 6 euro.


Populaire posts van deze blog

Romeo y Julieta Piramides Anejados

Cigar Profiler Ratings 2013-2017